Последователи

понеделник, 10 февруари 2014 г.

Кюфтета по чирпански в гювеч на фурна





















Източник : Пепа Ненчева моя приятелка и много добър кулинар :)
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10200559367777995&set=a.10200559366777970.1073741829.1572744259&type=3&theater



За омесване на каймата:
1 кг кайма
1 глава лук
1 яйце
Черен пипер и кимион на вкус
1 скилидка настъргана чесън

За гювеча:
2 моркова
2 кг картофи
1 глава лук
2 броя дафинов лист
2 с.л. едро смляна домашна лютеница или доматено пюре
1 с.л.червен пипер

Брашно за овалване на кюфтетата


Замесваме каймата с продуктите за нея много добре като при месенето си потапяме ръцете в оцет и оставяме настрани да отлежи докато си приготвим ,почистим и нарежем продуктите за гювеча.

На дъното на гювеча слагаме 2 с.л.олио и редим смесените и посолени на вкус зеленчуци.Отгоре нареждаме оформените и оваляни в брашно кюфтета.

Заливаме с размитата във вода лютеница (доматено пюре) и червен пипер.Заливаме с вода докато всичко се покрие и слагаме дафиновия лист.

Покриваме гювеча с капака и го поставяме в студена фурна .Включваме фурната на долен реотан на 180 градуса.Ястието печем около три часа.

                                                         ДОБЪР АПЕТИТ !!!

2 коментара:

  1. Мимче, ама много е мързеливо така приготвено ястието нали :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Пепи,не само мързеливо приготвено но и много по вкусно :) благодаря за прекрасната рецепта :) всички в къщи харесват това ястие,поздрави !

      Изтриване