Последователи

събота, 12 юли 2014 г.

Картофи със зелен боб на фурна



















Това ястие приготвих, по рецепта „КАРТОФИ ПО СЕЛСКИ ОТ ДОБРУДЖА” на Петя Цанкова за което много и благодаря  ето линк към нея: https://www.facebook.com/photo.php?fbid=503728289657837&set=a.350740091623325.84557.100000620115929&type=3&theater  Начинът на приготвяне е същият,но това което добавих са зеления боб и чесъна. Наистина едно невероятно вкусно ястие както за зимен,така и летен сезон !!!
 И така:

50 мл олио
1 глава лук
1 морков
3-4 скилидки чесън
1 с.л. брашно
1 с.л. червен пипер
1 дафинов лист
5-6 зърна черен пипер
Щипка смлян черен пипер
Сол и чубрица
2 кг картофи
1 пакет бланширан зелен боб (или от буркан)
600 мл топла вода

В по голяма тенджера задушаваме нарязаните лук,морков и чесън.Към тях прибавяме обелените и нарязани на по едро картофи (в случая са нарязани на четири по дължина).
Следва брашното,пържим 1-2 минути,прибавяме зеления боб и червения пипер.Разбъркваме добре и заливаме с топлата вода.Водата трябва да покрива картофите и боба.
Посоляваме,добавяме подправките и оставяме така на котлона докато заври,обръщаме ястието в тавата която ще го печем и поставяме в предварително загрята на 220 градуса фурна.

Печем до пълна готовност на картофите.


                                                     ПРИЯТЕН АПЕТИТ !!!

Няма коментари:

Публикуване на коментар