Последователи

четвъртък, 17 юли 2014 г.

Печени толумбички



















За тестото:
500 мл вода
1 ч.л. захар
Щипка сол
300 гр брашно
1 бакпулвер
200 мл олио
4 яйца

За сиропа:
1 кг захар
500 мл вода
1 ванилия


В тенджера смесваме водата,захарта ,солта и олиото и загряваме докато заври.Добавяме смесените брашно и бакпулвер.Бъркаме енергично с лъжица,докато тестото започне да се отделя от стените на тенджерата.Отстраняваме от котлона и оставяме тестото настрани да се охлади.След което добавяме яйцата едно по едно и бъркаме докато се усвоят от тестото.

Шприцоваме толумбичките върху покрита с хартия за печене тава.Печем в предварително загрята фурна на 200 градуса.
През това време си правим сиропа от захарта,водата и ванилията.Готовите толумбички заливаме със сиропа и ги оставяме напълно да го поемат.


                                                 ДА ВИ Е СЛАДКО !!!


Няма коментари:

Публикуване на коментар