Последователи

вторник, 8 юли 2014 г.

Мусака от тиквички с ориз




















3 броя тиквички (средни по големина)
1 ч.ч. ориз (240 мл)
1 глава лук
Олио (повечко)
Малко стерилизирани домати
Сол и черен пипер
Червен пипер и копър

За заливката:
3 яйца
1 кофичка кисело мляко
1 с.л. препечено брашно

В тенджера запържваме лука.Добавяме нарязаните на кубчета тиквички с малко вода и задушаваме.Прибавяме ориза и доматите, разбъркваме ястието няколко пъти и поръсваме с червения пипер.Веднага заливаме с 3 ч.ч. гореща вода,посоляваме и добавяме подправките.
Сипваме ястието в тава и печем на умерена фурна.
Приготвяме си заливката,като разбиваме яйцата с киселото мляко и брашното и когато ориза е почти готов,равномерно заливаме ястието.
Запичаме заливката , само на горен реотан до зачервяване.


                                                                ДОБЪР АПЕТИТ !!!

Няма коментари:

Публикуване на коментар