Последователи

вторник, 8 юли 2014 г.

Лесна шоколадова торта с орехи




















4 яйца
½ ч.ч. захар
1 ч.ч. брашно
1 бакпулвер
2 с.л. олио
80 гр млечен шоколад
1 ½ ч.ч. счукани орехи

За крема:
150 гр млечен шоколад
1 ч.ч. маргарин
2 ч.ч. пудра захар
2 с.л. прясно мляко

С миксер разбиваме яйцата със захарта, докато утрои обема си и стане пухкав крем.
Пресяваме брашното с бакпулвера и прибавяме към яйчната смес.Разбъркваме внимателно и бавно с шпатула до хомогенна смес.
Разтопяваме шоколада в олиото и добавяме в сместа,прибавяме и натрошените ядки.Сипваме сместа в постлана с хартия за печене откопчаваща се форма 18-20 см. в диаметър.
Печем в предварително загрята фурна на 160 градуса за около 40 минути.
Вече изпечен,оставяме блата да се охлади напълно.
За приготвянето на крема ,първо трябва да разтопим шоколада и да го оставим да се охлади напълно.В купа слагаме маргарина (неразтопен),пудрата захар и млякото  и разбиваме до пухкав крем.Прибавяме изстиналия шоколад и разбиванито продължава,след малко имаме пухкав маслен крем.
За сглобяването на тортата ,първо трябва да разрежем блата на две части хоризонтално.
Разстиламе половината крем върху едната част,покриваме с другата и разстиламе останалия крем отгоре и отстрани на тортата.Украсяваме с орехови ядки.


Бързо,лесно и много вкусно,страхотна комбинация на шоколад и ядки !

                                                      ДА ВИ Е СЛАДКО !!!

Няма коментари:

Публикуване на коментар