Последователи

събота, 23 август 2014 г.

Ориз със задушени зеленчуци


















Източник: http://www.bonapeti.bg/your_recipes/Oriz-sas-zadusheni-zelenchutsi/


400 гр замразени зеленчуци
1 ч.ч. ориз
60-70 мл зехтин
1 кубче зеленчуков бульон
Сол и черен пипер на вкус

Задушаваме зеленчуците в зехтина,докато омекнат около 7-8 минути.
Прибавяме ориза и запържваме,докато стане прозрачен.
Добавяме 3 ч.ч. топла вода в която е разтворен бульона и овкусяваме със сол и черен пипер.

Готовият ориз,сваляме от котлона и оставаме да се задуши,докато поеме цялата течност.
                                                   
                                                        ДОБЪР АПЕТИТ !!!

Няма коментари:

Публикуване на коментар