Последователи

събота, 23 август 2014 г.

Пиле с кетчуп на фурна



















1 пиле нарязано на порции
Сол на вкус

За маринатата:
5 с.л. олио
1 глава лук ситно нарязана
5 скилидки чесън ситно нарязани
1 с.л. с връх брашно
2 с.л. оцет
2 с.л. лимонов сок
2 с.л. соев сос
2 с.л. мед
1 ч.л. горчица
1 ч.л. червен пипер
1 ч.л. черен пипер
1 ч.чаша кетчуп
½ ч. чаша майонеза
1 ч.л. мащерка

Нарязваме пилето на порции,измиваме и  поставяме в гевгир или по голяма цедка да се прецеди от водата.Смесваме олиото ,ситно нарязания лук и чесън и запържваме до златисто.Прибавяме брашното ,разбъркваме и позапържваме за 2-3 минути.Отнемаме от огъня и последователно прибавяме другите съставки за маринатата.Трябва да получим гъст и ароматен сос.Посоляваме месото на вкус, намазваме обилно със соса, като втриваме добре всяко парче месо и редим в тавата в която ще печем месото.

Отгоре намазваме с остатъка от соса и оставяме да престои така за около 3-4 часа в хладилник.Поставяме лист пергаментова хартия върху тавата и печем в предварително загрята фурна на 200 градуса до готовност.

Сервираме с гарнитура  ориз със задушени зеленчуци,картофено пюре или просто печени картофки на фурна.


*Вода не е нужно да се слага защото пилето си пуска достатъчно.
                                                  
                                                             ПРИЯТЕН АПЕТИТ !!!

Няма коментари:

Публикуване на коментар