Последователи

вторник, 5 август 2014 г.

Лесна и вкусна леща



















Преди години винаги попарвах лещата и изхвърлях първата вода.Но откакто в едно от прибиваванията ми в Гърция,една от хазайките ми сподели тази рецепта-вече не попарвам.
Било е грешка,така съм изхвърляла хранителните и вещества на лещата.Оттогава, с обилно миене на лещата с няколко води,става всеки път от вкусна по-вкусна и е много по лесно J


Продукти :

½ кг леща
1 голяма глава лук
2 средни моркова
3 броя узрели домати
2/3 ч.ч. олио
2 дафинови листа
3 скилидки чесън
3-4 с.л. оцет
Сол и малко мащерка

Измиваме лещата много добре и я слагаме в тенджера.Прибавяме ситно нарязаните моркови,лук и скилидки чесън.Наливаме вода  два пръста над лещата и варим около 30 минути.

Добавяме олиото,солта и разбъркваме.Обелените домати настъргваме на ренде и добавяме към лещата заедно с дафиновия лист.Разбъркваме и оставяме да поври още 10 минути.Накрая добавяме оцета, пускаме малко мащерка в ястието,разбъркваме за последно и оставяме да поври 2-3 минути,след което отнемаме ястието от котлона.



                                                                          ПРИЯТЕН АПЕТИТ !!!

Няма коментари:

Публикуване на коментар