Последователи

вторник, 18 ноември 2014 г.

Пълнени бифтеци и хрупкави картофки



















За бифтеците:
0,500 гр кайма
2 филии хляб
1 яйце
1 глава лук
1с.л.доматено пюре или  лютеница
1 с.л.зехтин или олио
1 с.л.оцет
Черен пипер
Пресен магданоз
Малко кашкавал за пълнеж

За гарнитурата:
4-5 картофа големи
4 с.л. брашно
1 с.л.червен пипер
Малко чесън на прах
Малко черен пипер
Малко риган
Сол

Сваряваме обелените и нарязани на по едро картофи в подсолена вода за 8-10 минути.Прецеждаме,овалваме в предварително смесените подправки с брашното и пържим в сгорещено олио до приятен загар.
Омесваме каймата със ситно нарязания лук,магданоз,черния пипер,доматеното пюре(лютеница),яйцето,предварително накиснатия във вода и изтискан хляб,зехтина и оцета.
Оформяме 12 големи кюфтета като поставяме във всяко кюфте парченце кашкавал.Пържим оформените бифтеци в сгорещена мазнина(аз използвах мазнината на картофките).
Една невероятно вкусна комбинация от сочни бифтеци и много вкусни,ароматни и хрупкави картофки.


                                                         ПРИЯТЕН АПЕТИТ !!!

Няма коментари:

Публикуване на коментар