Последователи

събота, 22 ноември 2014 г.

Кейк „Пица”




















380 гр брашно
20 гр бакпулвер
4 яйца
200 гр цедено мляко
¾ ч.ч.зехтин (олио)
200 гр кашкавал (нарязан на малки кубчета)
200 гр шунка(нарязана на малки кубчета)
1 червена чушка(нарязана на малки кубчета)
1 зелена чушка(нарязана на малки кубчета)
10 маслини(нарязани и без костилки)
2 -3 щипки сол

В купа пресяваме брашното и добавяме бакпулвера.
В друга купа разбиваме с миксер яйцата на пяна.Добавяме цеденото мляко и олиото и разбъркваме отново за около 2-3 минути.В яйчната смес прибавяме нарязаните чушки,шунка,маслини,кашкавал,добавяме  2-3 щипки сол и разбъркваме бавно  с шпатула.Постепенно добавяме смесените брашно и бакпулвер.Получаваме гъсто и лепнещо тесто.Намазняваме и набрашняваме правоъгълна форма за кейк (34 на 12 см) и разстиламе сместа с помощта на шпатула.Печем в предварително загрята фурна на 170 градуса за около час или до суха клечка.Изваждаме от фурната,оставяме така за 10 минути,след което вадим кейка от формата.


ДОБЪР АПЕТИТ !!!

Няма коментари:

Публикуване на коментар