Последователи

събота, 17 януари 2015 г.

Коледен кейк с глазура


Продукти:
500 гр брашно
20 гр бакпулвер
400 гр захар
4 яйца
250 гр масло
Настъргана кора на 1 лимон и 1 портокал
200 гр кисело мляко
250 гр лимонов и портокалов сок
60 гр бадеми смлени
60 гр орехи смлени
60 гр настърган шоколад
60 гр стафиди

За глазурата:
250 гр пудра захар
5-6 с.л. лимонов сок
Декор-звездички на д-р Йоткер за украса

Начин на приготвяне:
Всички продукти трябва да са на стайна температура.
Вземаме две купи.В едната смесваме пресятото брашно с бакпулвера, а в другата-киселото мляко и сока.Купите оставяме настрани.
В трета купа разбиваме с миксер много добре яйцата със захарта.Добавяме мекото масло и настърганите кори.Продължаваме да разбиваме до хомогенна смес.След това към нея започваме да добавяме,при непрекъснато бъркане,млечната смес и брашното,като ги редуваме на три пъти.Точно преди последната доза брашно оставяме миксера и бъркаме на ръка с помощта на шпатула.Добавяме бадемите,орехите,стафидите и настъргания шоколад.Разбъркваме бавно и внимателно,докато се смесят много добре.
Изсипваме сместа в застлана с хартия за печене тавичка за кейк.

Печем на 160 градуса в предварително загрята фурна за 1 час и 10 минути.
Кейка покриваме с глазура,приготвена от 250 гр пудра захар и 5-6 с.л. лимонов сок.

Украсяваме с декор-звездички на д-р Йоткер.


                                                              ВЕСЕЛА КОЛЕДА !!!

Няма коментари:

Публикуване на коментар