Последователи

понеделник, 26 януари 2015 г.

Грис халва с карамел и орехи

Тази рецепта видях в един от броевете на в-к "Апетитко" като любимият десерт на певицата Лора Караджова,и не след дълго се озова на моята трапеза :) един лек,вкусен и ароматен десерт....


Продукти:
4 ч.ч. прясно мляко
250 гр грис
250 гр захар
150 гр краве масло
50 гр стафиди
Сокът и кората на 1 портокал
50 гр орехи за поръсване

Карамелизираме захарта на слаб огън,като непрекъснато бъркаме.Сипваме врящото мляко и продължаваме да бъркаме,докато карамелът се разтвори.След това отстраняваме от огъня и прибавяме стафидите,портокаловия сок и настърганата портокалова кора.
Отделно разтопяваме маслото и запържваме в него гриса.Щом стане златист,наливаме млякото и варим 5-6 минути на слаб огън при непрекъснато бъркане.Сипваме сместа в подходяща тавичка,изравняваме и оставяме да се охлади напълно.


Сервираме десерта добре охладен,като го режем на парчета и поръсваме със счукани орехови ядки.

                                                          ДОБЪР АПЕТИТ !!!

Няма коментари:

Публикуване на коментар