Последователи

понеделник, 2 февруари 2015 г.

Кебап в бохча


Продукти:

1 кг свинско месо
50 мл зехтин
1 винена чаша вино
1 морков
1 стрък праз
1 зелена чушка
1 червена чушка
2 с.л. доматено пюре
1 с.л. брашно
140 гр пушено сирене
100 гр кашкавал
Сол и  черен пипер

Нарязваме месото на хапки  и запържваме в мазнината до златисто.Добавяме виното и задушаваме, докато виното се изпари и месото остане на мазнинка.Изваждаме месото и в същата мазнина, запържваме предварително нарязаните зеленчуци до омекване.Връщаме месото при зеленчуците,добавяме две чаени чаши топла вода,захлюпваме и оставяме ястието да се готви.Размиваме брашното в доматеното пюре с малко вода, и след като месото  е готово,добавяме  към ястието.Посоляваме на вкус и поръсваме с черен пипер.Добавяме пушеното сирене нарязано на парчета и след 2-3 разбърквания отнемаме ястието от огъня.

Взимаме кръгъл селски хляб и изрязваме в кръг част от горната кора под формата на капаче.Отстраняваме меката част от вътрешността на хляба и на нейно място сипваме готовия кебап.Поръсваме с настърган кашкавал върху него.

Със сладкарска четка намазваме кората отвън със зехтин и капачето,поставяме ги поотделно в тавичка и запичаме в предварително загрята фурна само на горен реотан до готовност на кашкавала.





Няма коментари:

Публикуване на коментар