Последователи

вторник, 10 март 2015 г.

Лазаня с кайма ….ЕКСПРЕС



Продукти:

250 гр.лазаня(около 9-10 броя)
500 гр. Кайма
¼ ч.ч. зехтин
1 глава лук
1 скилидка чесън
1 ч.ч. едросмляна лютеница
1 узрял домат нарязан на кубчета
100 гр. Кашкавал
Сол и черен пипер

В голям тиган, за предпочитане е с незалепващо покритие сипваме зехтина,добавяме ситно нарязаните лук и чесън и каймата.Слагаме тигана на горещ котлон и бъркаме непрекъснато до готовност на каймата.
Начупваме корите за лазаня на юфка и разпределяме върху каймата.Добавяме лютеницата и нарязания домат.Посоляваме,поръсваме с черен пипер на вкус.Сипваме две чаени чаши вода (чашата е 240 мл.),разбъркваме добре и захлюпваме ястието да ври на бавен огън,докато ястието остане на мазнина.

Сваляме тигана от огъня и поръсваме с настърган кашкавал.Затваряме отново капака за около две минути,докато се разтопи кашкавала.

                                                       ДОБЪР АПЕТИТ !!!

Няма коментари:

Публикуване на коментар