Последователи

сряда, 11 март 2015 г.

Пица-бриош



Продукти за тестото:
400 гр пшенично брашно
100 гр царевично брашно
180 мл прясно мляко
1 ч.л. сол
1ч.л. захар
80 гр масло(олио)
2 яйца
21 гр прясна мая

Продукти за плънката:
250 гр шунка
100 гр топено сирене
100 гр кашкавал
100 гр лютеница
Макови и сусамови семена

В голяма купа,добавяме малко от измереното количество мляко,размиваме в него маята,добавяме захарта и 2 с.л. брашно.Разбъркваме,покриваме и оставяме купата настрани за около 15 минути.В друга по голяма купа,добавяме смесеното брашно,яйцата разбити с млякото и разтопеното масло в него масло,солта и закваската на маята.Замесваме меко тесто,завиваме и оставяме на топло за около час.
През това време си подготвяме плънката,като нарязваме шунката,сиренето и кашкавала на малки кубчета.
Втасалото тесто,поставяме върху набрашнена повърхност и замесваме леко с малко брашно.Разточваме на правоъгълен лист на тънко с размери 50х30см.

Намазваме листа с малко мазнина и лютеница на тънко като филия и разпределяме равномерно плънката.

Навиваме на руло, откъм широката страна и го поставяме в кръг, върху покрита с хартия за печене тава с диаметър 32 см.Нарязваме рулото на разтояние 3-4 см с остър нож, но не до края в дълбочина а до средата за да не се изместят парчетата.

Със сладкарска четка намазваме рулото с прясно мляко и поръсваме със семената като ги редуваме мак и сусам.Оставяме на топло да втаса за още около час, печем в предварително загрята на 180 градуса фурна за 30-35 минути до златисто кафяво.


                                                        ДОБЪР АПЕТИТ !!!

Няма коментари:

Публикуване на коментар