Последователи

понеделник, 6 април 2015 г.

Великденска кошничка за яйца от тесто


500 гр брашно
1 яйце
1 с.л. сол
150 мл топла вода
1 жълтък за намазване
Меден сироп за гланциране


От продуктите замесваме твърдо тесто ,което разделяме на две равни части.Обвиваме външната повърхност на огнеопорна купа с алуминиево фолио и намазняваме с олио.Едната част от тестото разточваме на кръгла кора и полагаме върху купата.Нарязваме на ленти краищата на кората ,които сплитаме(кръстосваме).

От другата част на тестото разточваме фитили, които сплитаме на плитки. С тях оформяме пръстена около кошничката и нейната дръжка.

Намазваме оформената кошничка с разбит жълтък.Печем в предварително загрята на 180 градуса за около 30-35 минути. Кошничката намазваме още топла с медения сироп за гланц.След като изстине, внимателно я отделяме от купата.


Сглобяваме кошницата като около двата пръстена се увива лентичка /при мен със зелен цвят/.Използваме като съд за Великденските ни яйца.



                                                          ВЕСЕЛИ ПРАЗНИЦИ!!!

Няма коментари:

Публикуване на коментар