Последователи

четвъртък, 9 юли 2015 г.

Ароматен конфитюр от кайсии


Продукти:

2 кг кайсии
1,200 гр захар
Сока на 1 лимон
1 пръчка канела
2 ванилии

Избираме узрели кайсии.Измиваме ги добре,премахваме костилките и нарязваме на малки парчета.Слагаме ги в тенджера и посипваме равномерно със захарта.Поставяме тенджерата в хладилник за една нощ.
На следващия ден,поставяме тенджерата (без капака)на котлона на умерен огън.Добавяме лимоновия сок и щипка сол и разбъркваме за кратко,докато се разтвори захарта.При варенето,периодично с решетъчна лъжица,обираме образувалата се пяна.Проверяваме конфитюра ни дали е готов-капка,сипана в порцеланова студена  (от хладилник)чиния,да не се разлива.Пет минути преди да свалим конфитюра от огъня,поставяме канелената пръчка ,
сипваме ванилийките и разбъркваме добре.Конфитюра сипваме горещ в стерилизирани топли буркани.За целта,измитите буркани нареждаме в тава и ги поставяме в предварително загрята фурна на 100 градуса в продължение на 20 минути.Пълним буркана с горещия конфитюр,затваряме  и обръщаме с капачките надолу.


ДА ВИ Е СЛАДКО!!!

Няма коментари:

Публикуване на коментар