Последователи

неделя, 30 август 2015 г.

Кюфтета с доматен сос

Продукти за кюфтетата:
500 гр кайма
1 яйце
1 глава лук
Кимион  на вкус
Черен пипер на вкус
3 с.л. ориз
Малко пресен магданоз
Брашно за овалване

За доматения сос:
50 мл олио или зехтин
2 глави лук
1 скилидка чесън
1 голям морков
1 чушка червена
500 гр домати
2-3 зърна бахар
1 дафинов лист
Черен пипер
1 к.л. захар
1 к.л. червен пипер
Малко пресен магданоз
Сол на вкус

Първо си замесваме каймата с продуктите за нея и оставяме настрани за около 20 минути.
Оформяме кръгли кюфтета,овалваме ги в брашно и оставяме настрани.

Започваме приготвянето на соса,като смиламе в блендера лука,червената чушка,моркова и ги задушаваме в олиото.Поръсваме с червения пипер и веднага добавяме  около литър гореща вода.Посоляваме,добавяме подправките (без магданоза и захарта) и след като заври соса, добавяме кюфтетата едно по едно във врящия сос,а 20 минути по късно добавяме и смлените в блендера домати.Ястието ни, ври още около 20 минути.Сосът ни, трябва да покрива кюфтетата и ако е нужно доливаме още топла вода.Малко преди да свалим ястието от огъня добавяме захарта и ситно нарязания магданоз.

                                                            ПРИЯТЕН АПЕТИТ !!!

Няма коментари:

Публикуване на коментар