Последователи

понеделник, 7 септември 2015 г.

Мариновани камби


Продукти:

5 кг камби (непочистени)
0,500 мл олио „Калиакра”
700 мл оцет
700 мл вода
0,500 гр захар
7 супени лъжици сол
1 глава чесън
Черен пипер на зърна на вкус
Дафинов лист на вкус
Бахар на зърна на вкус

Измиваме и почистваме камбите от семената и кочаните.Нарязваме ги на по едри парчета.
В  по дълбока тенджера наливаме олиото,оцета и водата.Добавяме солта и захарта,почистения и нарязан на филийки чесън и подправките на вкус.Поставяме тенджерата на котлона и след като заври маринатата, пускаме част от нарязаните камби за 5 минути,само леко да се попарят и ги изваждаме в друг съд.Така процедираме с цялото количество камби.Оставяме маринатата да се охлади напълно.Нареждаме маринованите камби в сухи буркани и доливаме от охладената марината.Затваряме с капачки буркана и стерилизираме бурканите в дълбока тенджера за около 10 минути не повече, за да не ни станат камбите много меки а да си останат хрупкави.От тази доза стават 7 компотени буркана мариновани камби.

Няма коментари:

Публикуване на коментар