Последователи

четвъртък, 15 октомври 2015 г.

Пиле фрикасе


Продукти:

Половин пиле
1 глава лук
1 морков
100 мл олио или 100 гр масло
3 с.л. брашно(ако е препечено още по добре)
2 яйца
1 кофичка кисело мляко
Сока на ½  лимон
Сол на вкус
Черен пипер
Ситно нарязан магданоз

Слагаме почистеното от кожата и измито пиле, в студена и подсолена вода и поставяме на котлона.Добавяме нарязаните морков и лук.Ако искаме можем да настържем зеленчука или да го сложим цял и после да го пасираме,въпрос на вкус! След като заври,превключваме на по ниска степен котлона.След като се свари изваждаме пилето и обезкостяваме.В тиган загряваме олиото или масло ако предпочитаме.Запържваме накъсаното месо до порозовяване и изваждаме в чиния.
В голяма купа, правим застройката от яйцата,киселото мляко и брашното.С черпак взимаме от врелия бульон  и прибавяме към застройката, при непрекъснато бъркане за да не се пресече яйцето.Когато се уравновесят температурите в двата съда,изсипваме застройката при бульона.
Прибавяме изпърженото месо и сока на половин лимон.След като заври,отнемаме тенджерата от котлона.Преди сервиране поръсваме с черен пипер и ситно нарязан магданоз.


Няма коментари:

Публикуване на коментар