Последователи

сряда, 4 ноември 2015 г.

Печена тиква


Продуктите за тази съвсем обикновен десерт са само захар и тиква.Досега, винаги съм си посипвала със захар тиквата от вечерта за да се разтвори и на другия ден пека.Но откакто моята приятелка Дияна Николова ме „светна”с тази рецепта никога повече няма да го правя!

Итака: посипваме със захар дъното на тавичката в която ще печем тиквата,така че да не се вижда.Редим почистената на малки резени тиква и отново посипваме със захар.

Поставяме тавата във фурната и я включваме на 220 градуса.След като започне да ври, в собствения си сос и захарта леко да промени цвета си (като карамел) ,намаляме градусите на фурната на 150.И така още час и половина печене.Става ,невероятно вкусна карамелена тиква.


                                                                          ДА ВИ Е СЛАДКО !!!

Няма коментари:

Публикуване на коментар