Последователи

събота, 11 юни 2016 г.

Магерица - агнешка супа по гръцки

Необходими продукти:

1 агнешки комплект сварен и нарязан
100 мл зехтин
50 г ориз
1 връзка пресен зелен лук
1 маруля
2 бр. лимони
2 бр. яйца
черен пипер
червен пипер
сол

Начин на приготвяне:

В тигана, запържваме за съвсем кратко нарязания на ситно лук със зехтина. Прибавяме нарязаните дреболии и нарязания на ситно копър. Бъркаме няколко минути. Прибавяме сместа към бульона от варенето. Добавяме ориза и варим около 20 минути. Добавяме накъсаната маруля и варим още около 10 минути. Сваляме супата от котлона и застройваме с разбитите яйца и сока от двата лимона. Подправяме с черен пипер.


                                                    Добър апетит !!!

Няма коментари:

Публикуване на коментар