Последователи

събота, 11 юни 2016 г.

Пилешко задушено с печени зеленчуци на оребрен тиган



Необходими продукти:

1 брой пилешки гърди /от бройлер/
2 с.л. соев сос
2 скилидки чесън /пресован/
50 мл. олио
2 големи глави лук
2 чушки /червена и зелена/
2 броя средно големи тиквички
1 морков
1 винена чаша бяло вино
сол
черен пипер



Започваме с подготовката на зеленчука.Почистваме и нарязваме тиквичките на тънки колелца,лука на полумесеци,чушките на лентички и моркова на тънки ленти.Посоляваме и оставяме настрани да постоят докато мариноваме месото.Нарязваме месото на малки късчета.Добавяме соевия сос,пресования чесън,олиото и малка част от виното.Разбъркваме и оставаме на хладно да престои.През това време, изпичаме зеленчуците за малко в сухия оребрен тиган до златист загар.Поставяме ги в кутия с капак и ги затваряме да поомекнат.
В тиган с незалепващо покритие и капак, нагряваме олиото добавяме маринованото месо,малко сол и запържваме докато му се изпари сока.Добавяме виното и затваряме капака.Готвим така до готовност на месото,ако е нужно добавяме малко топла вода.Месото трябва да остане накрая на мазнина т. е. виното и водата да са се изпарили.Добавяме зеленчука,разбъркваме леко и внимателно за да не се накъса омекналия зеленчук.Поръсваме с малко черен пипер,захлюпваме с капака и изключваме котлона.Оставяме ястието на котлона докато се охлади напълно котлона.
 Добър апетит !!!


Няма коментари:

Публикуване на коментар