Последователи

събота, 11 юни 2016 г.

Паста ( Кριθαράκι) с кайма



Необходими продукти:

500 гр паста "Кριθαράκι"

50 гр зехтин или олио
500 гр кайма
2 моркова настъргани на едро ренде
1 чушка настъргана на едро ренде
1 лук нарязан на ситно
400 мл доматен сок
1 ч.л. захар
2 скилидки чесън счукан
100 гр топено сирене
100 гр кашкавал
сол и смлян черен пипер



В широк съд с капак задушаваме каймата без да добавяме зехтина, докато и се изпари водата при непрекъснато бъркане.
След което добавяме зехтина,ситно нарязания лук и настърганите моркови и чушка.Запържваме ги заедно с каймата за около 4- 5 минути.
Добавяме счуканите скилидки чесън,доматения сок и захарта,разбъркваме добре и след като заври намаляваме котлона на слаб огън и поставяме капака.
Оставяме така, да поври в продължение на 10-15 минути.В края на готвенето каймата трябва да е сочна.
В същото време, в тенджера си приготвяме пастата.в 1литър и половина вряща подсолена вода сипваме пакета паста "Кριθαράκι".Варим за около 5- 7 минути.Прецеждаме пастата и сипваме при каймата.Добавяме нарязаните на по едро топено сирене и половинката от кашкавала.Разбъркваме добре да се смесят с каймата.Посоляваме и поръсваме с черен пипер.Обръщаме сместа в тава,поръсваме с останалия настърган кашкавал и запичаме в предварително загрята фурна на 180 градуса до златиста коричка.


                                                                Добър апетит !!!

Няма коментари:

Публикуване на коментар