Последователи

събота, 11 юни 2016 г.

Винен кебап



Необходими продукти:

1 кг крехко свинско месо
1/2 ч.ч. олио
4 глави лук
1 голям морков
1/2 глава целина
1 зелена пиперка
1 с. л. доматено пюре
1 с.л. с връх брашно
1 ч.л. червен пипер
1 ч.ч. бяло вино
2 бр. дафинов лист
5-6 зърна черен пипер
2-3 зърна бахар
2-3 скилидки счукан чесън
сол

Нарязваме месото на малки парчета, след което задушаваме в мазнината.Когато омекне месото добавяме предварително смлените в блендер лук,зелена пиперка,целина и моркови. След като се задушат и омекнат и зеленчуците, прибавяме доматеното пюре, брашното и червеният пипер. Заливаме ястието с 1 литър гореща вода и виното, посолява се, и се оставя да ври на тих огън заедно с дафиновия лист,счукания чесън,бахара и черния пипер. След като го свалим от огъня поръсваме със ситно нарязания магданоз.



Приятен апетит !!!

Няма коментари:

Публикуване на коментар