Последователи

сряда, 6 юли 2016 г.

Бързо пиле с горчица

Продукти:

1 брой пилешки гърди
2 с.л.горчица
3 с.л. олио
2 с.л. натурално топено сирене
400 гр печурки
1 голяма глава лук
1 ч.ч. бяло вино
магданоз
сол черен пипер
Щипка мащерка

Измиваме обилно гъбите с вода и ги оставяме да се отцедят.
След което ги нарязваме на малки парчета а лука на ситно.
В дълбок силно нагрят тиган с незалепващо покритие слагаме 1с.л. олио и веднага добавяме лука и гъбите.Посоляваме и поръсваме с черен пипер.Запържваме за около 6- 7 минути до приятен загар .Изваждаме запържените гъби, и в същия тиган добавяме останалите 2 с.л.олио и веднага след това и нарязаното на малки парчета месо.Посоляваме и поръсваме с черен пипер.Запържваме до приятен загар.Добавяме 1 ч.ч. бяло вино,топеното сирене,горчицата и малко мащерка.Готвим докато се изпари виното.Прибавяме готовите гъби и отново разбъркваме.Сервираме готовото мезе и поръсваме с малко ситно скълцан магданоз.
             
                                                   Приятен апетит !!!

Няма коментари:

Публикуване на коментар