Последователи

четвъртък, 25 август 2016 г.

Питка "Селска поничка"



4 яйца
300 мл прясно мляко
80 мл олио
1 щипка сол
1 щипка черен пипер
21 гр прясна мая (половин кубче)
600 гр брашно

Плънка:
200 гр кашкавал
200 гр бекон
100 гр черни маслини

Започваме от плънката.Нарязваме кашкавала и бекона на малки кубчета.С кухненска хартия подсушаваме измитите маслини много добре.Разрязваме ги на ситни парчета и отново подсушаваме с хартия за да абсорбираме добре влагата.Затопляме млякото и разтваряме в него маята.
Пресяваме брашното и към него добавяме щипка сол и щипка черен пипер.Добавяме разбитите яйца.Постепенно добавяме и млякото с разтворената в него мая и бъркаме с дървена лъжица бавно в една посока.Добавяме олиото и бъркаме около 5 минути за да се усвои олиото от тестото.Добавяме плънката и бъркаме равномерно до хомогенна смес.Тестото трябва да е гъсто и лепкаво.Изсипваме го в намазана с олио кексова форма и го оставяме на топло за около 2 часа да втасва.Печем на 170 градуса за около 30 - 35 минути.Изваждаме тавичката от фурната и след около десет минути,изваждаме готовата поничка от формата и обръщаме в подходяща чиния.

                                               Приятен апетит !!!

Няма коментари:

Публикуване на коментар