Последователи

вторник, 30 август 2016 г.

Мариновани пилешки бутчета с прясно зеле на фурна


Продукти:

8 броя пилешки бутчета
1 зелка около 2 кг
2 глави лук нарязан на ситно
2 моркова нарязани на колелца
3 домата смлени или доматен сок
1 ч.ч. червено вино
1 ч.ч. олио
1 с.л. червен пипер
сол
2 щипки лимонена киселина
няколко зърна черен пипер
няколко зърна бахар
2 броя дафинов лист




Пилешките бутчета се мариноват в 4с.л.олио,половин чаена чаша червено вино,сока на 1 лимон,1 скилидка чесън пресована и щипка черен пипер.Поставят се в хладилника за около час.
През това време нарязваме зелката на ситно,посоляваме и поръсваме с лимонената киселина и намачкваме добре.
В нагрятото олио, запържваме леко маринованите бутчета заедно с лука и морковите.
Изсипваме останалата част от виното и оставяме така да ври за няколко минути,за да се изпари алкохолът.
Отстраняваме пилешките бутчета от тенджерата и добавяме намачканото зеле,смлените домати,червения пипер и останалите подправки.
Доливаме чаша топла вода и оставяме да ври за 30 минути,като периодично разбъркваме.
В тава, изсипваме зелето и нареждаме запържените бутчета отгоре като леко ги притискаме с пръст за да потънат в него.
Печем в предварително загрята на 200 градуса фурна до лек загар.


                                                  ДОБЪР АПЕТИТ !!!

Няма коментари:

Публикуване на коментар