Последователи

вторник, 30 август 2016 г.

Вита точена баница с извара

Тесто за 6 листа:
2 ч.ч.( от 240 мл ) Брашно
1 ч.ч. хладка вода
1/2 ч.л. сол
1 ч.л. оцет
2ч.л.олио

За плънка:
400 гр извара
2 яйца
2 с.л. прясно мляко
1 ч.л. бакпулвер

И още:
нишесте за разточване на листите
7 с.л. олио

В купа пресяваме брашното.Добавяме солта,олиото,оцета и топлата вода.
Замесваме меко и еластично тесто,ако е нужно добавяме още малко брашно (тестото не трябва да залепва по пръстите и плота където месим).
Разделяме тестото на 6 равни по големина топки,леко ги намазваме с олио,покриваме с чиста кърпа и оставяме за половин час да починат.
След което, разточваме с точилка всяко топче на кръгъл и тънък лист за баница.


На всеки лист разпределяме от плънката и поръсваме с 1 с.л.олио.

Навиваме на рехаво руло,леко усукваме и завиваме в средата на намазана с олио тава на охлюв.
След като навием всички листи в тавата,поръсваме 2 с.л.олио.
Печем в предварително загрята на 200 градуса фурна за около 40 минути,като след 20-тата минута на три пъти отваряме фурната и с пръсти поръсваме баницата с вода.
Печем до златисто.С помощта на четка намазваме изпечената баница със смес от 1 ч.л.олио и 1 ч.л вода,завиваме с чиста кърпа.
След 10 минути отвиваме.






                                               ДОБЪР АПЕТИТ !!!

Няма коментари:

Публикуване на коментар