Последователи

неделя, 25 септември 2016 г.

Торта "БОСТЪН"



Източник : Сръбски сайт
Тази чудесна Торта-крем е най- популярна в Америка !!!

За блата:
4 яйца
2 ч.ч. захар
1 ч.ч. прясно мляко
3/4 ч.ч. олио
2 и 1/2 ч.ч.брашно
1 бакпулвер
2 ванилии

За крема:
2 броя ванилов пудинг на Dr.Oetker приготвени по указанията на опаковката

За глазурата:
240 гр шоколад
1 ч.ч. сметана

карамелен сироп:
200 гр захар
100 мл вода

Разбиваме яйцата със захарта на пухкав крем.
Добавяме предварително смесените, пресято брашно и бакпулвер.
Следват млякото,олиото и ванилиите.
Разбъркваме добре и изсипваме сместа в застлана с хартия за печене тава.
Печем в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 40 минути.
След като извадим блата от фурната,надупчваме го със шиш по цялата повърхност и оставяме да изстине.Приготвяме си карамеления сироп като,карамелизираме захарта с 2 с.л. вода и като покафенее добавяме 100 мл гореща вода,бъркаме докато карамела се разтвори.
Изстиналия блат, поливаме с приготвения горещ карамелен сироп.
Приготвяме пудинга ( 2 броя) наведнъж и заливаме надупчения и сиропиран блат. Оставяме сладкиша да се охлади.
Приготвяме си глазурата.Начупваме шоколада и заливаме с загрятата до кипване сметана.
Бъркаме енергично докато шоколада се разтопи и получим гладка глазура.
Изсипваме върху крема и оставяме да се охлади.
Украсяваме, с допълнително разбита 200 мл сметана.




                                                       ДА ВИ Е СЛАДКО !!!

Няма коментари:

Публикуване на коментар