Последователи

вторник, 11 октомври 2016 г.

Свински хапки с лук и чушки на тиган



Продукти:

свинско месо . 1,500 гр
лук - 5 глави
чушки - 2 зелени и 2 червени
чесън - 6 скилидки
олио - 1 каф. ч.
соев сос - 4 с.л.
бяло вино - 1 ч.ч.
кимион и черен пипер - на вкус
сол

Нарязваме месото на хапки.Нагряваме мазнината,пускаме хапките в нея и запържваме добре.Затваряме с капака и го оставяме да се задуши докато се изпари сосът му,като периодично разбъркваме.Добавяме подправките и разбъркваме,следват соевият сос и виното.Затваряме капака отново и задушаваме ( като периодично разбъркваме),докато се изпарят.Прибавяме нарязаните на филийки лук,чесън и чушки,разбъркваме добре за да се смесят и отново затваряме капака за да се задушат и омекнат.Оставяме на слаб огън за около 5 - 6 минути. Сервираме !
 
                                                 ДОБЪР АПЕТИТ !!!

Няма коментари:

Публикуване на коментар