Последователи

сряда, 26 октомври 2016 г.

Сладкиш с ябълки и карамелен сос


Един лесен и мнооого вкусен ябълков сладкиш, колкото престоява става по мек и като сиропиран!!!

За кексовото тесто:

5 яйца
1 и 1/2 ч.ч. захар
1 ч.ч. олио
1 ч.ч. прясно мляко
1 ванилова захар
500 гр пресято брашно смесено с
1 бакпулвер

За ябълковата смес:

5-6 ябълки,обелени и нарязани на кубчета
1 ч.л. канела на прах
настъргана кора на 1 лимон
4 с.л. коняк
2 с.л. захар

Още: 
малко пудра захар
сладко от ягоди или кайсии
карамелен сос

В купа, смесваме почистените и нарязани ябълки с останалите съставки за ябълковата смес и оставяме настрани.
В друга купа разбиваме с миксер яйцата със захарта,добавяме олиото,млякото и ваниловата захар и отново разбиваме.
Добавяме брашното смесено с бакпулвера и бъркаме вече с лъжица до хомогенна смес.
Накрая добавяме ябълковата смес заедно с течността в нея, отново разбъркваме бавно и внимателно с лъжица.
Изсипваме сместа в подмазана с масло тава с диаметър 28 см.и на няколко места отгоре слагаме по лъжичка сладко по избор.
Печем на умерена фурна като след 30-тата минута проверяваме с клечка дали е изпечен.Десет минути след като извадим изпечения сладкиш,
поставяме в подходяща чиния, поръсваме с малко пудра захар, а върху нея с карамелен сос нанесен произволно върху сладкиша. 


                                           ДА ВИ Е СЛАДКО !!!

Няма коментари:

Публикуване на коментар