Последователи

петък, 28 октомври 2016 г.

Пиле по Аджарски


Продукти:

цяло пиле - 2 кг (не по-голямо)
чесън - 8 скилидки
кориандър пресен - 2 с.л.
сол - 1 с.л.
черен пипер смлян - 1 ч.л.
хмели-сунели - 1 ч.л.
червен пипер - 1 ч.л.
вода - 230 мл

Почистеното пиле,разрязваме по гърдите отгоре до долу.Измиваме добре под течаща вода,отцеждаме и подсушаваме.
Поръсваме от двете страни със сол и смлян черен пипер.Втриваме подправките добре с пръсти.
Загряваме в тава с дебело дъно и капак (може и гювеч) 1/2 кафяна чаша олио,поставяме разрязаното и овкусено пиле, и го запържваме от двете страни при затворен капак около 30 минути.През това време си приготвяме соса.
Нарязваме на ситно кориандъра и скилидките чесън.В купа смесваме нарязаните подправки,червения пипер,хмели-сунели, и водата,разбъркваме и сосът е готов.Поливаме запърженото пиле със соса,затваряме с капака и оставяме на слаб огън да къкри около 7 минути.Отваряме капака и преместваме пилето в нагрята на 180 градуса фурна.Печем до приятен загар.При сервиране поливаме пилето с мазнинката от тавичката,гарнираме със салатка според сезона.
 
                                                    ДОБЪР АПЕТИТ !!!

Няма коментари:

Публикуване на коментар