Последователи

петък, 28 октомври 2016 г.

Печени картофки с чесън и копър


Продукти :
картофи - 2 кг
олио - 1/2 ч.ч.
краве масло - 6 с.л.
ситно нарязан чесън - 5 скилидки
копър - 1 с.л. ситно нарязан
сол - на вкус
черен пипер - на вкус

Загряваме фурната на 180 градуса
Почистваме, нарязваме и подсушаваме картофите.Сипваме олиото в подходяща тава, добавяме картофите и печем за около 40-50 минути.
Разклащаме тавата няколко пъти по време на печене, за да се изпекат равномерно.Изпечените картофи изваждаме от фурната, отцеждаме върху кухненска хартия и ги поставяме в чиния за сервиране.
Разтопяваме маслото в тиган.Запържваме чесъна до златисто, добавяме копъра,разбъркваме и отстраняваме тигана от огъня.
Овкусяваме картофите със сол и черен пипер и поливаме с подправеното масло.

Няма коментари:

Публикуване на коментар