Последователи

петък, 28 октомври 2016 г.

Печено телешко месо със спанак и бира


Продукти :
телешко месо - 1 кг
стар лук - 500 гр
спанак - 500 гр
ориз - 2 с.л.
бира - 500 мл
олио - 1 к.чаша
горчица - 2 с.л.
копър - 2 с.л.
корен целина - 3 см / нарязан на малки кубчета
чесън - 3 скилидки
сол - на вкус
черен пипер - на вкус



Ястието се приготвя в тава с дебело дъно с капак или гювеч.
Нагряваме олиото, пускаме нарязания на полумесеци лук и цели скилидки чесън в него и запържваме за около 2-3 минути не повече.
Добавяме нарязаното, измито и подсушено с кухненска хартия месо,запържваме колкото да се свие леко месото (без загар).
Сипваме бирата, добавяме горчицата, ситно накълцания копър, нарязаната на кубчета целина, посоляваме на вкус и поръсваме с черен пипер на вкус.След като заври, затваряме съда с капака и поставяме в предварително нагрята фурна на 180 градуса. Печем така два часа.
През тава време бланшираме накъсания на по едро спанак и прецеждаме добре в гевгир. Измиваме почистения ориз и заедно със спанака,
прибавяме към вече изпеченото месо и разбъркваме добре.Затваряме капака и печем още около половин час или до готовност на ориза.
Пет минути преди да извадим ястието от фурната, махаме капака на тавата за съвсем лек загар.
Сервираме веднага с печени картофи на фурна с чесън и копър.



                                                              ДОБЪР АПЕТИТ !!!

Няма коментари:

Публикуване на коментар