Последователи

понеделник, 12 декември 2016 г.

Гъбена яхния


Продукти :

1 кг пресни гъби
70 гр масло
1 голяма глава стар лук
3-4 скилидки чесън
2 с.л. брашно
парче корен от целина
400 мл доматен сок
1 червена чушка
1 с.л. червен пипер
черен пипер
сол
босилек

Слагаме измитите гъби в вряла и подсолена вода, бланшираме за около пет минути.
Прецеждаме, като запазваме водата им.Нарязваме на по едри парчета.
В съд с незалепващо покритие слагаме маслото, след като нагрее добавяме нарязания на по едро лук и на по ситно чесън.
Запържваме леко, добавяме нарязаните гъби и пържим докато се изпари сока им.Добавяме брашното, пържим докато пожълтее приятно.
Добавяме червения пипер и след около минута прибавяме доматения сок,нарязаната на ситно червена чушка и кубчетата корен целина.
Оставяме да поври 10 минути и започваме да добавяме от водата, в която сме бланширали гъбите, като внимаваме защото гъбите трябва да преобладават в ястието, и яхнията да е с гъст сос.След като заври,добавяме черния пипер, босилека и ако е нужно още малко сол.
Затваряме капака на съда в който готвим  и след три минути отнемаме ястието от котлона.

                                                                  ДОБЪР АПЕТИТ !!!

Няма коментари:

Публикуване на коментар