Последователи

понеделник, 12 декември 2016 г.

Баница с кашкавал и сирене



Продукти :

500 гр дебели кори баница ( аз използвах "Одрински кори")
500 гр сирене
500 мл прясно мляко
6 яйца
150 гр масло ( може и смес от масло и маргарин )
150 гр кашкавал ( не много солен )
1 равна ч.л. сода б-т

В купа разбиваме яйцата, добавяме прясното мляко леко затоплено, натрошеното сирене и содата.
Разбъркваме добре. Настъргваме на ситно ренде кашкавала. А маслото разстопяваме в метална купа.
С четка намазваме с масло тава с размери 25 х 35 см.
Намазваме един лист с масло и поставяме изпънат в тавата, поръсваме с малко от кашкавала.
Намазваме втори лист с масло и поставяме върху първия но вече с леки гънки, поливаме с 1 черпак от разбърканата млечна смес.
Намасления трети лист ( отново на гънки, както и всеки следващ ) поръсваме с кашкавал, и така редуваме с млечната смес до изчерпване на продуктите.Нарязваме баницата на квадратни или правоъгълни парчета. Ако ни остане от млечната смес, поливаме отгоре баницата ако ли не, поливаме с останалото ни масло.Поръсваме малко вода с пръсти и печем в предварително нагрята фурна на 180 градуса за около 45-50 минути или до златисто кафяв цвят.
                                                          ДОБЪР АПЕТИТ !!!

Няма коментари:

Публикуване на коментар