Последователи

понеделник, 12 декември 2016 г.

Моркови по корейски


Продукти :

моркови - 500 гр
малка глава лук - 1 брой
чесън - 1 скилидка
олио - 50 мл
оцет - 1 с.л.
кориандър - 1/4 ч.л.
щипка черен пипер
щипка захар
сол на вкус

Настъргваме морковите на дълги и тънки ленти със специално ренде за това.
Поръсваме със смления кориандър, черния пипер, солта, захарта и пресованата скилидка чесън.
Запържваме ситно нарязания лук в нагрятото олио, докато леко покафинее.
Прецеждаме с цедка, олиото от лука върху настърганите моркови и разбъркваме добре.
Добавяме оцета и отново разбъркваме.Поставяме морковите в кутия с капак и поставяме в хладилника за около три часа.
Вече готовите моркови по корейски, можем да прибавяме в разни пресни салати или смесваме с майонеза за директна консумация.

Няма коментари:

Публикуване на коментар