Последователи

понеделник, 12 декември 2016 г.

Свински джолан с кисело зеле



Продукти:

2 свински джолана
1 парче сурова наденица
1 глава стар лук
2-3 с.л. олио
3-4 скилидки чесън
1 глава кисело зеле
1 с.л. червен пипер
9-10 зърна черен пипер
2 броя дафинов лист
1/4 ч.ч. ориз
сол

Ястието е най-добре да го приготвим в тава с капак или гювеч.
Овкусяваме джоланите със сол и смлян черен пипер.


В тавата запържваме ситно нарязаните лук и чесън.Добавяме нарязаното зеле и го запържваме за кратко.
Прибавяме червения пипер,дафиновите листа и зърната черен пипер, разбъркваме за кратко  и добавяме 1 чаена чаша топла вода.
Настаняваме джоланите и наденицата в зелето, затваряме капака на съда и поставяме в нагрята на 200 градуса фурна.
Час, след като заври ястието ни, добавяме и разбъркваме ориза ако е нужно добавяме и малко топла вода.
Затваряме капака и отново във фурната до готовност на ориза.Пет минути преди да изкараме ястието, махаме капака на тавата (гювеча) за лек загар.

   
                                                ДОБЪР АПЕТИТ !!!

Няма коментари:

Публикуване на коментар