Последователи

неделя, 22 януари 2017 г.

Картофена салата с яйца и майонеза



За тази салата има много варианти, аз ви предлагам моя !

малки картофи - 1 кг
сварени яйца - 4 броя
кисели краставички - 3 броя
шунка - 100 гр
моркови корейски - 2 броя

За соса:
майонеза - 1 ч.ч.
кисело мляко - 1/2 ч.ч.
чесън настърган - 1 скилида
олио (зехтин) - 4 с.л.
лимонов сок - 2 с.л.
черен пипер на вкус
сол на вкус
пера от пресен лук - 4 броя

Първо правим соса от продуктите посочени по горе.
Обелените и измити картофи, поставяме в тенджера с подсолена вода и варим докато омекнат добре.

Прецеждаме от водата и оставяме да изстинат добре. Нарязваме ги на по-големи кубчета, поръсваме ги с сол и черен пипер на вкус.
Бавно и внимателно разбъркваме за да не развалим тяхната форма. Поставяме картофите в чинията (купата) в която ще ги сервираме. Нареждаме яйцата отгоре, нарязани на филийки хоризонтално и леко ги поръсваме със сол. Между филийките яйца, разпределяме морковите по корейски приготвени. Поливаме със соса. Отгоре разпръскано подреждаме киселите краставички нарязани на тънки кръгчета и шунката нарязана на малки кубчета. Накрая поръсваме с нарязаните на ситно перца от пресен лук.
                                        ДОБЪР АПЕТИТ !!!

Няма коментари:

Публикуване на коментар