Последователи

неделя, 22 януари 2017 г.

Наденица със зрял боб и чушка



Необходими продукти:

наденица - 3 броя
зрял боб - 500 гр
олио - 1 ч.ч.
лук - 2 глави нарязани на ситно
праз - 1стрък нарязан на колелца
червена чушка - 1 голяма нарязана на лентички
домати или консерва - 1 ч.ч. ситно нарязани
подправка от сухи зеленчуци - 1 с.л.
червен пипер - 1 с.л.
сол на вкус

Почистения и измит боб, варим за около десет минути. Изхвърляме му водата, наливаме друга и варим до омекване на боба.
В дълбока тава, нагряваме олиото и запържваме лука, праза и чушката за около шест минути.
Добавяме наденицата и запържваме заедно със зеленчука за още 3-4 минути.
След това добавяме сварения боб и разбъркваме добре.Накрая сипваме доматите и сухата зеленчукова подправка.
Когато ястието ни заври, прибавяме червения пипер и посоляваме като внимаваме със солта, защото наденицата съдържа сол.
Поставяме тавата в предварително нагрята на 200 градуса фурна и печем до лек загар на ястието ни.

                                                       ДОБЪР АПЕТИТ !!!

Няма коментари:

Публикуване на коментар