Последователи

събота, 7 януари 2017 г.

Торта "Къдравият Пинчер"




Необходими продукти за блата:

2 яйца
150 гр захар
200 гр заквасена сметана
1 и 1/2 ч.ч. брашно ( 250 мл )
1 ч.л. бакпулвер
2 с.л. какао

за крема:

800 гр заквасена сметана
1 ч.ч. пудра захар ( 250 мл )
6-7 с.л. кондензирано мляко

глазура:

2 с.л. прясно мляко
2 с.л. захар
2 с.л. какао
25 гр краве масло

цели череши от сладко и ли някакъв друг плод

С миксер разбиваме яйцата със захарта за около 3-4 минути.Добавяме заквасената сметана и разбъркваме.
Прибавяме на части предварително пресятото брашно смесено с бакпулвера.
Разбъркваме до хомогенно кексово тесто.Разделяме тестото на две в купи, като в едната добавяме какаото и разбъркваме.
Изпичаме двата блата,какаов и яйчен в малки тавички.на 180 градуса за около 20 - 25 минути, оставяме ги да се охладят напълно.
Яйчния блат с нож разрязваме на две хоризонтални половини. Едната половина поставяме в подходяща чиния или поднос, тя ще ни служи за основа на тортата. А другата половина заедно с какаовия блат, нарязваме или начупваме на малки кубчета.
Подготвяме си крема, като смесваме сметаната със захарта и разбиваме с миксера. Прибавяме на дози кондензираното мляко, като внимаваме кремът ни да не стане рядък т.е. да е леко гъст.
Намазваме основата обилно с крем, след което всяко кексово кубче потапяме в крема и редим върху основата хаотично като се стремим да образуваме " хълмче".Тук -таме поставяме парче плод от сладкото което сме избрали. С останалия крем намазваме тортата и с върха на пръстите издърпваме като "сталактити" крема т.е. да стане рошав.
Комбинираме съставките за глазурата и на слаб огън докато започне да завира. Оставяме да се охлади, с лъжица или шприц разпръскваме от глазурата отгоре надолу и обратно по цялата повърхност на тортата.Оставяме на хладно и след 2-3 часа и се наслаждаваме.


   
                                                       ДА ВИ Е СЛАДКО !!!

Няма коментари:

Публикуване на коментар